Poire Belle Helene #extraNICE

De kerstklassieker met een #extraNICE sausje: minder suiker, meer fruit en een feest om op tafel te zetten!
Hier een Poire Belle Hélène met ons perenijsje, een gepocheerde peer, Griekse yoghurt, koekjeskruimels en amandelen, overgoten met warme chocoladesaus.
Maak eerst de gepocheerde peren, dit kun je ook van tevoren doen. Reken een halve peer per persoon. Schil de peren (wij gebruikten Conference) en laat ze zachtjes 20 minuten koken in witte wijn met 1 kaneelstok, 2 steranijs, 3 kardemon peulen en suiker naar smaak.
Klop slagroom stijf en meng (naar smaak) met biologische Griekse yoghurt. Verwarm au bain marie pure chocolade met een scheutje slagroom en doe het in een mooi schenkkannetje. Hak de koekjes in grove stukken. Rooster wat amandelen en hak ze grof.
Nu kun je laagjes in de glazen gaan maken:
* koekjeskruimels (bijvoorbeeld oat cookies/havermoutkoekjes) onderop
* dan een laagje slagroom met Griekse yoghurt
* een halve gepocheerde peer
* Een NICE perenijsje
Schenk aan tafel de warme chocoladesaus op de glazen en doe nog wat koekjeskruimels en amandelen overheen (of laat je gasten zelf schenken).
HMMMM, warm en koud, zoet en fris: enjoy!