NICE to meet | Picknickers Terherne

NICE to meet

Met NICE to meet gaan we langs bij onze verkoopplekken en vertellen hun verhaal

Deel 1: Nathalie van Picknickers

Van Jelly Beans tot pruimenjam uit eigen tuin

Paspoort
Wie: Nathalie
NICE plek: Picknickers in Terherne
Gestart in: 2014
Achtergrond: Hotelschool/horeca

Hoe ben je op het idee gekomen om Picknickers op te zetten?
Ik vond het tijd voor iets nieuws in Friesland. Een plek waar met biologische producten goed eten wordt gemaakt. De locatie aan het Sneekermeer was daar heel geschikt voor, mooie natuur waar mensen fietsen, wandelen en varen.

Waar ben je het meest trots op?
Dat het zo snel aansloeg. Ik wist wel dat het publiek er voor was, maar dit neerzetten in Friesland was spannend. Ik was verbaasd dat iedereen ons zo goed wist te vinden. Ook veel tijdschriften pakten het op, maar de meeste bekendheid krijgen we doordat mensen het aan vrienden en familie vertellen. Picknickers is voor heel Friesland. Vanuit Harlingen komen mensen speciaal naar ons toe, en zelfs uit Assen en Groningen.

Wie of wat inspireert jou op het gebied van eten?
Mijn moeder is een belangrijke inspiratiebron. Ik heb de liefde voor eten echt vanuit huis meegekregen. Mijn moeder is van het echt lekker eten, bakken, voor mensen koken en samen koken. We kregen altijd allerlei dingen uit de moestuin voorgeschoteld.
Ook word ik geïnspireerd door Jamie Oliver, recht toe recht aan eten. Dat doen wij ook: zonder poespas, goed en puur eten.

Voor wat voor eten/drinken mag iemand je ’s nachts wakker maken?
In de winter mag je mij altijd wakker maken voor pompoensoep en zuurkooltaart met pruimenjam uit eigen tuin. Eigenlijk is taart altijd goed. In de zomer ga ik voor een Gin Tonic!
En wat niet onder verantwoord eten valt, maar wel heel lekker: Jelly Beans.

Wat is voor jou het perfecte moment voor een ijsje?
Op een strandstoel met je voeten omhoog en uitzicht over het water. Eigenlijk zoals je een NICE ijsje hier kan eten!