NICE to meet | Uit je eigen stad

NICE to meet

Met NICE to meet gaan we langs bij onze verkoopplekken en vertellen hun verhaal

Deel 5: Uit je Eigen Stad – Michel

Ik ben ook een onwijze zoetekauw en zwaar verslaafd aan churros

Paspoort
Wie: Michel
NICE plek: Uit je Eigen Stad in Rotterdam
Gestart in: 2012

Achtergrond: Al vanaf mijn 15e werkzaam in de horeca, en geboren en getogen in de buurt van de Rotterdamse havens.

michel-7  uit_je_eigen_stad_408946

1. Wat maakt jouw plek echt NICE?

Het verhaal achter onze boerderij. Hoe de oprichters een verlaten rangeerterrein midden in de Rotterdamse havens hebben weten om te toveren in een eigenzinnige urban farm, waar de stadsbewoner kan zien hoe hun eten groeit. En dat midden in de stad.

2. Wie of wat inspireert jou op het gebied van eten?

Ik raak erg geïnspireerd door de seizoenen en chefs die hun kaart baseren op seizoensgebonden ingrediënten, zoals onze eigen chef Levon Timmers, Jim de Jong van restaurant De Jong, en Pepijn Schmeink van bar restaurant Dertien.

3. Wat mag er bij jou niet ontbreken in de keuken?

Eieren. Ik eet vrijwel elke middag en avond op de zaak, dus het enige wat ik altijd in huis moet hebben is ontbijt. En daar hoort zeker een vers eitje bij.

4. Wat is voor jou het perfecte moment voor een ijsje?

Languit in de zon in een park of tijdens een dagje diergaarde Blijdorp met m’n kleine nichtje.

5. In welk land heb je het lekkerste gegeten?

Dat moet toch echt Spanje zijn, vanwege tapas. Heerlijk om tot laat in de nacht de lekkerste kleine gerechten te bestellen en met z’n allen aan tafel alles te delen. Ik ben ook een onwijze zoetekauw en zwaar verslaafd aan churros.

uit-je-eigen-stad-rdam

Uit je eigen stad | Marconistraat 39 | Rotterdam