NICE to meet | Puurland

NICE to meet
Met NICE to meet gaan we langs bij onze verkoopplekken en vertellen hun verhaal

Deel 7: Steven van Puurland in Arnhem
Ik vind het ongelofelijk dat je Braeburn appelen uit Nieuw Zeeland in de winkel vindt, terwijl de Betuwe een overvloed aan appels heeft

Paspoort
Wie: Steven Koster

NICE plek: Stadstuin Kweekland en Puurland (thuisbezorging van regionale en bio boodschappen)

Gestart in: 2012

Achtergrond: Marketing en Sales
steven 4

Met welke visie heb je Puurland/Kweekland opgericht?
Het verkorten van de voedselketen. Ik vind het ongelofelijk dat je Braeburn appelen uit Nieuw Zeeland in de winkel vindt, terwijl de Betuwe een overvloed aan appels heeft. En dat geldt voor zo veel producten, die worden van over de wereld gehaald, terwijl het ook op de hoek te koop is.
Het gaat dan niet alleen om het verminderen van de CO2 uitstoot, maar het is ook goed voor het stimuleren van de lokale economie en biodiversiteit binnen ons eigen land. Onze stadstuin is een mooie manier om dat echt te laten zien. Wat je van dichtbij kan halen, moet je van dichtbij halen.

Waar ben je het meeste trots op?
Dat het gelukt is om binnen drie jaar tijd Puurland zelf draaiend te maken en dat het een plek is van ecologische en sociaal-maatschappelijke waarde. Inmiddels werken er 30 mensen mee om onze doelen te realiseren.

Wie of wat inspireert jou?
Carolyn Steel heeft mij met haar boek de hongerige stad geïnspireerd. Ze schrijft over hoe alle steden gevormd zijn door voedsel, qua logistiek, bereiding en afval, en hoe bijzonder het is wat wij nu hebben. Ontzettend fascinerend.
Op het gebied van eten is voor mij Alain Passard een echte inspiratiebron. Hij heeft een 100% vegetarisch restaurant in Parijs opgezet. Ik vind het fantastisch wat hij doet.

Wat is je favoriete NICE smaak?
Blauwe Bosbes, met bosbessen uit Nederland!