NICE to meet | Van de Buurt Amsterdam

van-de-buurt_terras van de buurt Amsterdam

Met NICE to meet gaan we langs bij onze verkoopplekken en vertellen hun verhaal

Deel 2: Jorit Leijting

Ik had geen ervaring in de horeca, behalve aan de andere kant van de bar

Paspoort

Wie: Jorit

NICE plek: Van de Buurt in Amsterdam

Gestart in: 2013

Achtergrond: Sales

Van de Buurt is een café in Bos en Lommer dat s morgens vanaf 10.00 geopend voor ontbijt, lunch en diner tot laat. Van de buurt haalt het beste uit Amsterdam: koffie, thee, ijsjes, taarten en de meeste ingrediënten van de kaart en natuurlijk 40 Amsterdamse bieren!

In het restaurant zijn 80 zitplaatsen en bij mooi weer is er een fantastisch terras aan de Rijpgracht waar 110 stoelen staan.

Hoe ben je op het idee gekomen om Van de Buurt te beginnen?

Na zeven jaar in de sales vond ik het tijd voor iets anders. Ik had geen ervaring in de horeca, behalve aan de andere kant van de bar. Het was een steile leercurve, maar ik geloofde in het concept van lokaal en herkenbaarheid. Een tweede huiskamer.

Wie of wat inspireert jou op het gebied van eten?

Ik haal mijn inspiratie uit het bezoek aan andere zaken, de wereldkeuken, 24Kitchen en documentaires als Cowspiracy. Ook volg ik jonge ondernemers. Zo verkopen we de burgers van de Dutch Weed Burger vanaf de start en gebruiken we vlees van de Keuken van het Ongewenste Dier, waaronder de Amsterdamse rivierkreeft.

Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Je mag me niet wakker maken. Oké, voor sushi met een glas champagne.

In welk land heb je het lekkerste gegeten?

Ik heb in veel landen heel goed gegeten, maar mijn echte nummer 1 zat in Nederland: Oud Sluis.

Wie wil je dat er bij jou in de zaak een ijsje komt eten?

Koningin Maxima. Waarom? Ik vind haar een heel bijzondere vrouw en denk dat zij een product met een goed verhaal en jonge enthousiaste mensen er achter wel kan waarderen.

 

Schermafbeelding 2016-06-30 om 14.48.42

Van de Buurt | Gerard Callenburgstraat 1 | Amsterdam