NICE team: Nina’s favoriet

Iedereen bij NICE heeft een favoriet. Een favoriete eetplek, stad of drankje…

Deze keer vertelt Nina over haar favoriet: het Frisse Peer ijsje!

Frisse peer 2016_a 300 dpi

Vorige zomer ging ik op zoek naar Nederlandse biologische peren en zo kwamen we terecht bij Wim Stoker in Biddinghuizen. Via hem hebben we eerst verschillende perenrassen geproefd, zoals Comice, Conference en ook de ons onbekende Concorde. Deze bleek de beste smaak te hebben en hiermee zijn we aan de slag gegaan om een lekker ijsjesrecept te maken. Doordat de peren sappig en rijp waren en wij heel veel peren in het ijsje hebben gedaan hoefde er maar weinig suiker bij om het ijsje lekker te maken. En de naam Frisse peer (Toffe peer en Hollandse peer vielen af) hebben we gekozen omdat de biologische sinaasappelsap en citroensap dit perenijsje zo lekker fris maken. En nog van Hollandse kromme peren ook, van betrokken biologische telers, voor mij dus echt een ijsje om trots op te zijn.

 

Peren in krat in boomgaard